Endnu mere frivillighed på Remisen

Tilbage i 2021 blev der indgået et kultursamarbejde mellem Remisens formand Thomas Vilhelmsen og daværende direktør i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter Dorthe Marie Siersbæk. Intentionen var både at sikre et bredt samarbejde om kulturtilbuddene i byen, men også at sikre de frivillige i Remisen en professionel rygdækning fra en organisation med stor eventerfaring.

Samarbejdet blev indledt med en fantastisk åbningskoncert med bandet Jonah Blacksmith til en udsolgt sal, og siden er der sket meget på Remisen.

”Vi har været igennem nogle fantastiske lærerige år, og vi føler virkelig, at vi har fået bragt noget nyt til byen. Når vi møder gæster i døren på Remisen, som er kommet til Skjern fra forskellige egne af landet, og de fortæller, at de ikke har været i byen før, men blev tiltrukket af Remisen og de navne vi har haft på scenen, så bliver vi både glade og stolte. Det er god reklame for Skjern, og den gode historie fortsætter,” forklarer Thomas Vilhelmsen, formand for bestyrelsen i Remisen Skjern.

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har været en del af den gode historie gennem tæt samarbejde mellem Remisen og først Dorthe Marie Siersbæk, sidenhen den nuværende direktør i Kulturcentret Morten Lerke.

”Med Remisen har vi noget unikt. Og det skal vi alle i byen værne om. Det har krævet en masse hårdt arbejde at få skabt de rammer der er på Remisen i dag, men når vi oplever stemningen til koncerterne og hører om gæsternes oplevelser, er det det hele værd,” siger han.

Fortsat dialog mellem parterne

”Det er slet ikke nogen hemmelighed, at det er svært at lave god forretning på at drive et spillested. Særligt ikke når vi stædigt holder fast i et stort ungefokus, og et stort fokus på vækstlaget, hvor billetterne ikke sælger sig selv. Vi har fået rigtig god hjælp af Kulturcentret de sidste par år, men det har også betydet, at vi har været to til at dele kagen, og ingen af os er rigtig blevet mætte. Så det er for både vores og Kulturcentrets skyld, at vi nu drosler samarbejdet ned. Der vil fortsat vær løbende kommunikation og dialog, som sikrer, at vi ikke booker til samme målgruppe i samme periode, men arrangementer på Remisen vil fremadrettet være vores egne,” lyder det fra Thomas Vilhelmsen.

Privat udlejning fortsætter med at være et ben, som Ringkøbing Skjern Kulturcenter varetager for Remisen, fordi byen fortjener et festlokale, og når det drejer sig om bordplaner og catering, så er det stadigvæk Kulturcentrets know-how, der er behov for.

”Selvom vi nu kommer til at samarbejder på en ny måde, er vi stadig hinandens gode venner. Vi har med stor glæde delt ud af vores erfaringer, og vi er stolte over, at de frivillige på Remisen har taget så meget til sig, at de nu er klar til at stå på egne ben. Ringkøbing-Skjern Kulturcenter er stadig en vigtig og aktiv del af Remisen, og vi har ladet de frivillige vide, at de altid kan komme til os, hvis de har brug for råd eller vejledning,” forklarer Morten Lerke.

Ambitionerne er der stadig

Der er stadigvæk ambitioner om udvikling af Remisen, og de næste fondsansøgninger er på vej til at blive sendt. Fokuspunktet her vil være at få inddraget den gamle banemesterbolig, og her vil der både blive rum til et lydstudie og en lille intimscene på loftet.

”Vi skal huske, at grundlaget for Remisen har været god støtte fra fondene. Da vi begyndte projektet, var det attraktivt for fondene at se, at vi havde en professionel organisation i ryggen, og dermed sikret noget langtidsholdbarhed. Nu er vi en ny fase, hvor vi skal indsamle de næste 10 millioner kroner, og her er det altså fedt at kunne vise fondene, at igennem en god strategi og en god læringsfase er stedet nu klar til at blive 100% drevet af frivillige. Der sidder en gruppe frivillige i vores styregruppe, som aldrig bliver nævnt nok, men de knokler, og nu har de sagt ja til at lægge endnu flere timer i stedet, fordi vi overtager nogle nye arbejdsopgaver. Det tager jeg virkelig hatten af for,” siger Thomas Vilhelmsen om den kommende tid.

”Mens de frivillige knokler på for flere fantastiske musikoplevelser, vil vi dygtiggøre os endnu mere indenfor private fester og virksomhedsarrangementer. Vi har allerede en travl kalender i 2024, men der er plads til flere bookinger på Remisen. Vi har rigtig mange spændende tanker og idéer, og vi er sikre på, at både de frivillige bag Remisen og Ringkøbing-Skjern Kulturcenter vil nyde godt at det nye samarbejde,” lyder det afslutningsvis fra Morten Lerke.